CV
ARBETSLIVSERFARENHET
2023-01-10 pågående . Campus Telge Yrkeshögskola Södertälje.
Utbildningsledare
Jag ansvarar för att utbildningarna genomförs i enlighet med myndigheten för yrkeshögskolans riktlinjer. I mitt arbete har jag regelbunden kontakt med studerande, föreläsare samt LIA-handledare, ledningsgruppen och övriga som bidrar till att utbildningen genomförs på bästa sätt. Jag följer kontinuerligt upp och utvecklar kvalitetsarbetet.
2022-08-15 - 2022-12-27 Christinagymnasiet och Christinaskolan på Lidingö
Gymnasielärare och grundskollärare- Företagsekonomi/Spanska.
Undervisar spanska i årkurs 5-9 samt spanska 3 på gymnasiet och företagsekonomi 1.
2019-08-12 - 2022-08-10 Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra.
Gymnasielärare - Företagsekonomi/ spanska.
Undervisar i spanska och företagsekonomi 1. Ledarskap och organisation, marknadsföring och entreprenörskap och företagande, den här kursen är kopplad till UF (ung företagsamhet. Eleverna lär sig att starta, driva och avveckla ett företag).
Jag anordnar studiebesök till Universitetet, museer och andra organisationer.
Cirkelledare i spanska ABF Stockholm (Distanskurs via Teams ht21)
Spanska A2 termin 4. Vi träffas via Teams en gång i veckan och arbetar 90 min. Kursen omfattar 10 tillfälle.
Deltagarna förstår fraser och vanliga ord som gäller sina personliga förhållanden och kan delta i samtal om välkända ämnen men inte hålla liv i ett samtal själv. Vi arbetar med Caminando 2.
2020-02-17 -2020-06-15 Medborgaskolan Stockholm
Cirkelledare-spanska.
kursens namn är spanska inför resan och består av 10 sammankomster om 90 min. Efter några deltagarnas önskemål förlängde vi kursen med tre sammankomster till.
Genomgång av hur det spanska språket används i olika situationer. Fokus på att utveckla den muntliga förmågan. Grammatik studeras för att få förståelse för språkets struktur men fokus ligger inte i grammatiksdelar utan på förmågan att tala spanska.
2015-07-01 -2019 -07-31 Thoren Busieness School Västerås
APL- samordnare / ekonomilärare
Som APL-samordnare arbetar jag både operativt och strategiskt och mycket strukturerad. En viktig del i mina arbetsuppgifter är att förstärka samverkan mellan skolan och näringslivet. Jag upprättar kontakter med nya företag och initierar olika samarbete i form av case och föreläsningar. I mitt arbete är det viktig med planering, framförhållning. Goda relationer med både näringslivet och elever står i fokus.
För att fler elever ska bli anställningsbara, samordnar jag olika aktiviteter noggrann. Jag vägleder eleverna och hjälper de att reflektera över hur deras utbildning förbereder de inför arbetslivet och högskolestudier.
Marknadsföring
Jag undervisar i ämnet marknadsföring samt marknadsföring specialisering.
I kursen går vi bl.a. igenom vikten av att sätta kundens behov i centrum och skräddasy olika marknadsföringsstrategier för att kunna nå ut till rätt målgrupp. Vi går också igenom marknadsplanens olika delar och vad marknadsföringslagen säger .
Case
I båda case är det jag som har kontaktat respektive ansvarig i respektive företag och gjort dessa samarbeten med skolan möjlig.
Ett av casen jag utvecklat har fått massmedial uppmärksamhet i lokaltidningen i Västerås. (se nedan)
VafabMiljö
2015-01-25-2015-06-30 JENSEN education i Örebro
Ekonomilärare
Gymnasielärare i ekonomiska ämnen. Undervisade i kurserna Företagsekonomi 1, Ledarskap & Organisation, Rätten och samhället, Entreprenörskap, Marknadsföring, Redovisning och Gymnasiearbetet
2013-08-01-2014-12-23 Thoren Business School Västerås
Ekonomilärare
Ekonomilärare. Undervisade i kurserna Företagsekonomi 1, företagsekonomi 2, UF-företagande, Redovisning 2, marknadsföring, Privatjuridik
2011-08-09-2013-06-30 John Bauergymnasiet i Liljeholmen
Gymnasielärare, företagsekonomi/spanska
Ekonomilärare. Undervisade i Entreprenörskap, Företagsekonomi 1, Företagsekonomi B, Marknadsföring, Projekt och Företagande, Servicekunskap samt spanska steg 2. Ansvarade för APU
2010-08-21 -2011-06-20. Mörbyskolan i Danderyd
Grundskollärare, spanska åk7-9
Undervisning i spanska årskurser 7 till 9. Klasserna består från 15 elever upp till 27. Jag ingår i ett arbetslag
2009-04-01- 2009-06-10 ABF i Södertälje
Cirkelledare, spanska
Undervisar spanska till vuxna. Vi studerar den spanska grammatiken och övar talarfärdighet. Olika grupper nybörjarnivå till mer avancerad
2008-02-01- 2008-06-20 Folkuniversitetet i Södertälje
Cirkelledare, spanska
Undervisar spanska till vuxna. Vi studerar den spanska grammatiken och övar talarfärdighet. Olika grupper nybörjarnivå till mer avancerad
2008-03-01- 2008-04-30 SPANORAMA i Stockholm
Cirkelledare, spanska
undervisar spanska till en familj bestående av två vuxna och ett barn på 10 år. Nybörjarnivå. De fick lära sig grunderna i det spanska språket.
2006-10-02 - 2009-08-10 Ronnaskolan Södertälje
Grundskollärare, spanska åk7-9
Undervisning i spanska årskurser 6 till 9. Klasserna består från 15 elever upp till 27. Jag ingick i ett arbetslag.
2006-10-02 - 2007-12-30 Folkuniversitetet Stockholm
Cirkelledare, spanska
Undervisar spanska till vuxna. Vi studerar den spanska grammatiken och övar talarfärdighet genom olika uppgifter. Någorlunda avancerad nivå.
2003 Studieförbundet Vuxenskolan
Cirkelledare, spanska
Arbetade med att undervisa vuxna. Grupperna bestod av personer med olika färdigheter och olika åldrar.
Studiecirklarna har varit på olika nivåer från nybörjare till mer avancerad spanska.
Jag har dessutom tagit del av cirkelledarutbildning i pedagogiskt ledarskap.
2002. Blombackaskolan Södertälje
Modersmålslärare, spanska
Arbetade med ungdomar och barn som har spanska som modersmål. Att arbeta med barn innebar att på ett lätt och stimulerande sätt engagera barn till att utveckla spanska språket i vardagliga situationer.
Arbetet med ungdomar bestod framför allt av undervisning om spansktalande ländernas historia, kultur och seder samt den spanska grammatiken.
2001 Södertälje Kommun
Timanställd lärare i spanska vid behov
Arbetade i olika skolor i Södertälje med att undervisa spanska till ungdomar.
UTBILDNING
VT24 Kommunikation, ledarskap och organisation 5 hp (distans) Högskolan i Borås
Generell kurs i ledarskap och organisation utgående från kommunikation, som det verktyg som används för både ledarskap och organisation.
HT2023 Utbildningsledare Yrkeshögskoleförbundet
Utbildningen till Utbildningsledare inom Yrkeshögskolan hålls av Yrkeshögskoleförbundet under totalt sju dagar fördelat på 2-4 månader. Vid några av de sju utbildningstillfällena medverkar även personal från Myndigheten för Yrkeshögskolan.
Utbildningen består av 8 moduler, och innehåller en kombination av kursdagar med föreläsningar, diskussioner, övningar samt egen studier individuellt och/eller i grupp.
HT2022 (distanskurs) Pedagogiskt ledarskap I 7,5 hp Linnéuniversitet.
Kursen behandlar rektors uppdrag, ansvar och roll samt styrning, ledarskap och kvalitetsarbete. Centrala teman är förskolans och skolans styrning, rektorn och det pedagogiska ledarskapet, rektorn och kärnverksamheten samt förskolan och skolan som lokal organisation. Skolhuvudmannens perspektiv samt rektorns omdöme och etiska kompetens involveras. Verksamhetsnära studier exempelvis skuggning förekommer.
Sommar 2020 Sommarkurs (distanskurs) Digitalisering i språkundervisning: teori och praktik 7,5 hp Uppsala Universitet.
Kursens övergripande syfte är att utveckla kunskaper om digitaliseringens betydelse för språklärandet. Vidare utvecklar man sin egen digitala kompetens och ökar sin förmåga att använda och integrera informations- och kommunikationsteknologi i språkundervisningen.
sommar 2020 Sommarkurs (distanskurs) Spanska som skolämne: teori och praktik 7,5 hp Uppsala Universitet.
Kursen omfattar teorier om språkinlärning, läroplanskunskaper, kännedom om Europarådets referensram för språk, kännedom om aktuell språkdidaktik forskning och kunskaper om betyg och bedömning.
Kursen omfattar:
- centrala språkdidaktiska frågeställningar kring undervisningens innehåll och form i relation till skolans styrdokument och elevers förutsättningar för språkinlärning
- teoribildning om språkinlärning i allmänhet och om spanska som främmande språk i synnerhet med fokus på tillämpning i undervisningen
- orientering i Gemensam europeisk referensram för språk (GERS)
- analys och diskussion av olika typer av bedömning och betygssättning
- granskning av olika typer av läromedel samt utformande av eget material för undervisning i spanska.
2016 Hösttermin APL- utvecklarutbildning vid Stockholms Universitet
I utbildningen ingår bland annat att etablera hållbara strukturer och rutiner för samverkan mellan skola och arbetsplatser samt planering, genomförande och uppföljning av elevernas kunskapsutveckling under apl.
2012 C-uppsats i företagsekonomi /Examensarbete
https://www.uppsatser.se/om/Monica+Cotal+San+Martin/
Marknadskommunikation till etniska konsumenter: "Vilka faktorer är viktiga för att svenska traditionella företag ska etablera sig framgångsrikt på en etnisk marknad inom Sveriges gränser
2006 Södertörns Högskolan programmet Språk, kultur och marknad inriktning spanska
Huvudämnet är ekonomi som kompletteras och varvas med spanska, det språk jag valt som inriktning. Dessutom läser vi etnologi då vi ur olika perspektiv lär oss hur människor med olika kulturer och samhällsstrukturer fungerar.
Sommar 2004 Det mångkulturella klassrummet/sommarkurs vid Umeå Universitet
Kursen behandlar invandrares och minoriteters sociala och psykologiska situation, bland annat som resultat av mötet mellan kulturer liksom mellan majoritetsbefolkningen och invandrar- och minoritetsgrupper.
Sommar 1999 akademiskt startår/Södertörns Högskola
Förberedelse studier inför högskolestudier
Sommar 1999 Etnicitet/sommarkurs vid Södertörns Högskola
Studie om de sociala konstruktionerna i ett samhälle
1999 Att läsa språk på akademisk nivå - spanska
SPRÅKKUNSKAPER
Svenska Flytande
Spanska Flytande (Modersmål)
Engelska Talar och förstår bra
IDEELL VERKSAMHET
Jag har tidigare arbetat ideell på Röda Korset i Medborgarplatsen. Jag har arbetat som språk samordnare och har ansvarat för en grupp personer med olika språkfärdigheter. Dessa personer fungerade som tolk för människor med olika utländsk bakgrund och som inte kunde svenska och behövde komma i kontakt med svenska myndigheter.
FRITIDSAKTIVITETER
Jag umgås med mina vänner och med min familj. Jag gillar att gå på bio, läsa och har stort intresse om för hur man arbetar för inkludering i samhället. Jag gillar och förespråkar för ett mångkulturellt samhälle där intresset för människors styrkor står i fokus oavsett var man kommer ifrån.
REFERENSER
kan lämnas om så önskas